*   >> Læs Uddannelse artikler >> education >> college and university

Heart Stroke

Et slagtilfælde (også kaldet en hjerneblødning (CVA)) er den hurtigt voksende tab af hjernens funktion (er) på grund af forstyrrelse i blodforsyningen til hjernen. Dette kan skyldes toischemia (manglende blodgennemstrømning) forårsaget af blokering (trombose eller arteriel emboli) eller på grund af ahemorrhage (udsivning af blod). Som et resultat, det berørte område i hjernen er i stand til at fungere, hvilket fører til manglende evne til at flytte et eller flere lemmer på den ene side af kroppen, manglende evne til at forstå orformulate tale eller manglende evne til at se den ene side af synsfeltet.

Et slagtilfælde er en medicinsk nødsituation og kan forårsage permanente neurologiske skader, komplikationer og død. Det er den førende årsag til voksne invaliditet i USA og Europa, og det er nummer to dødsårsag på verdensplan. Risikofaktorer for slagtilfælde includeadvanced alder, hypertension (forhøjet blodtryk), tidligere slagtilfælde eller forbigående iskæmisk anfald (TIA), diabetes, forhøjet kolesterol, cigaretrygning og atrieflimren. Forhøjet blodtryk er den vigtigste modificerbare risikofaktor for slagtilfælde.

Et slagtilfælde er lejlighedsvis behandles med trombolyse ("blodprop buster") i en "slagtilfælde enhed". Sekundær forebyggelse kan involvere antitrombotiske lægemidler (aspirin og ofte dipyridamol), blodtrykskontrol, statiner, og i udvalgte patienter med carotisendarterektomi og antikoagulation. Behandling for at genvinde tabte funktion er slagtilfælde rehabilitering, der involverer sundhedssektoren såsom tale og sprog terapi, fysioterapi og ergoterapi.

Den traditionelle definition af slagtilfælde, udtænkt af World Health Organization i 1970'erne, er en " neurologisk underskud på cerebrovaskulær årsag, der varer ved ud over 24 timer, eller er afbrudt af døden indenfor 24 timer ". Denne definition skulle afspejle reversibilitet vævsskade og blev udtænkt til formålet, med den tidsramme på 24 timer at blive valgt vilkårligt. Den 24-timers grænse opdeler slag fra forbigående iskæmisk anfald, hvilket er en beslægtet syndrom af slagtilfælde symptomer, der løser helt inden for 24 timer. Med tilgængeligheden af ​​behandlinger, der, når det gives tidligt, kan reducere slagtilfælde sværhedsgrad, mange nu foretrækker alternative koncepter, såsom hjerne angreb og akut iskæmisk cerebrovaskulær syndrom (modelleret efter hjerteanfald og akut koronarsyndrom henholdsvis), der afspejler det haster med slagtilfælde symptomer og beh

Page   <<       [1] [2] >>
Copyright © 2008 - 2016 Læs Uddannelse artikler,http://uddannelse.nmjjxx.com All rights reserved.